Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělský jazyk 3 (CJP / SJ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / SJ3 - Španělský jazyk 3, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka bude probíhat s použitím učebnice Fiesta I a Aventura I, II, Španělština - konverzace nejen pro střední a jazykové školy.Studenti se seznámí se s časem minulým jednoduchým, rozkazovacím způsobem, minulým časem nedokonavým, a dalšími gramatickými jevy.Slovní zásoba bude zaměřena na každodenní i specifické životní situace.Studenti se naučí komunikovat písemnou formou na pokročilé úrovni. Studenti budou schopni pohovořit a písemně zpracovat rozličná témata a připravit si ústní prezentaci na odborné téma.Ve výuce budou použity videa ELE a další audiovizuální autentické materiály.

Získané způsobilosti

Student se seznámí se složitějšími jevy španělské gramatiky, především s nejpoužívanějšími slovesnými časy včetně subjunktivu a pokročilejší slovní zásobou tak, aby byl schopen je aplikovat v praxi. Student bude umět pohovořit o odpornějších tématech a připravit ústní prezentaci či sepsat esej.

Literatura

Brožová, Kateřina. Aventura 1. 1. vyd. Praha, 2009. ISBN 978-80-7397-022-2.Brožová, Kateřina. Aventura 2. 1. vyd. Praha, 2010. ISBN 978-80-7397-043-7.Králová, J. Fiesta I. Rubešová, Štěpánka. Španělština. 1. vyd. Dolní Ředice, 2010. ISBN 978-80-904465-1-9.Prokopová, Libuše. Španělština pro samouky. 8. vyd. Praha, 1989. Macíková, Olga. Učebnice současné španělštiny. Vyd. 1. Brno, 2006. ISBN 80-251-1223-3 .

Požadavky

Každý student je povinen přinášet na semináře všechny materiály potřebné k výuce.Podmínkou možnosti vykonání zápočtového testu je pravidelná účast na výuce (jsou tolerovány tři absence včetně nemoci). Podmínkou udělení zápočtu je úspěšné vykonání zápočtového testu, získání minimálně 65% bodů.

Garant

PhDr. Štěpánka Rubešová