Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk pro archiváře 3 (CJP / UCNA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / UCNA - Německý jazyk pro archiváře 3, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova je určena společně pro předměty NEM1, NEM2, NEM3 a NEM4, výuka bude samozřejmě navazovat:1. Doporučená literatura, zjištění úrovně.2. Úvod do studia německého jazyka - základní fonetická pravidla.3. Časování sloves (pravidelná, pomocná) v přítomném čase, slovosled.4. Podstatná jména a člen, skloňování podstatných jmen, množné číslo.5. Předložky se 3., 4., 3. a 4. pádem, odlučitelné a neodlučitelné předpony.6. Rozkazovací způsob.7. Skloňování osobních a přivlastňovacích zájmen.8. Zápor.9. Základní číslovky.10. Časování sloves (nepravidelná, způsobová) v přítomném čase.11. Všeobecný podmět man.12. Souřadicí a podřadicí spojky.13. Skloňování přídavných jmen v přívlastku.14. Stupňování přídavných jmen a příslovcí.15. Závislý infinitiv.16. Zeměpisné názvy.17. Zájmenná příslovce.18. Řadové číslovky.19. Perfektum, préteritum, plusquamperfektum.20. Trpný rod.21. Podmiňovací způsob, podmínkové věty.

Získané způsobilosti

Cílem výuky je orientace studentů v základních morfologických, lexikálních a syntaktických jevech německého jazyka.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) je podmíněno účastí na výuce, plněním stanovených úkolů a úspěšným složením zápočtového testu (znalost gramatiky za daný semestr + porozumění psanému textu).

Garant

PhDr. Jana Vojtíšková, Ph.D.