Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk 2 (CJP / XCNA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / XCNA - Německý jazyk 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předložky se 4. pádemVyjadřování českého svůj v němčiněPřídavné jméno v přísudkuZápor keinVšeobecný podmět manVazba es gibtSouvětí souřadnéStupňování přídavných jmen a příslovcí (2. stupeň)Infinitiv s zu po slovesechSlovosled ve vedlejší větěJména měst a zemíSlovosled předmětů vyjádřených osobními zájmenySlabé skloňování podstatných jmenSkloňování přídavných jmen bez členuStupňování přídavných jmen a příslovcí (3.stupeň)Zvratná slovesaInfinitiv s zu po přídavných a podstatných jménechVedlejší věty se spojkou abyPřídavná jménaSkloňování přídavných jmen po určitém členu a po dieserSkloňování přídavných jmen po neurčitém členuVztažné větyPředložkové vazby slovesNázvy hor, pohoří, řek, moří a jezer

Získané způsobilosti

Cílem výuky je orientace studentů v základních morfologických, lexikálních a syntaktických jevech německého jazyka. V rámci seminářů je kladen důraz na procvičování všech jazykových dovedností, tzn. mluvení, psaní, porozumění mluvenému i psanému textu.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) je podmíněno plněním stanovených úkolů a úspěšným složením zápočtového testu (písemná + ústní část) = znalost probrané gramatiky, porozumění psanému a mluvenému textu.

Garant

Mgr. Tomáš Pozler