Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná psychologie (HIU / APPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / APPSY - Aplikovaná psychologie, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod a organizační pokyny k předmětu Aplikovaná psychologie.2. Předmět psychologie jako vědy. Význam psychologie pro manažera.3. Přehled základních psychologických metod.4. Historický vývoj psychologie. Současné psychologické směry.5. Struktura osobnosti a adekvátní hierarchie v systému hodnot.6. Tělesná konstituce člověka. Temperamentové typologie.7. Vlohy a schopnosti. Inteligence - hlavní znaky a měření.8. Psychické vlastnosti a typy osobnosti. Interpersonální komunikace a asertivní postupy.9. City ? procesy subjektivního prožívání lidských vztahů a stavů. Přínos pozitivních a negativních emocí pro život člověka.10. Charakter a jeho rozvíjení u řídících osobností.11. Vývoj a zrání osobnosti. Eriksonova psychosociální stádia.12. Stres a copingové strategie.13. Závěrečné shrnutí předmětu a vyhodnocení.

Získané způsobilosti

Předmět Aplikovaná psychologie vytvoří u studentů poznatkovou základnu pro využití psychologických vědomostí a metod v běžné praxi. Získané dovednosti se týkají pohotového rozpoznání základních osobnostních složek - struktury osobnosti, vývoje a zrání osobnosti a motivačních faktorů. Dále si studenti osvojí dovednosti správně komunikovat a adekvátně jednat v náročných životních situacích ? zde je důležitá rychlá orientace a účelné jednání ve stresových podmínkách.

Požadavky

Studenti připraví jednu seminární práci na vybrané téma a úspěšně zvládnou závěrečný písemný test. Podkladem testu jsou - obsah přednášek a klíčová témata ze zadané povinné literatury.

Garant

Mgr. Věra Strnadová