Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět České a českoslov. dějiny 20. století 2 (HIU / CEDE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / CEDE2 - České a českoslov. dějiny 20. století 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Protektorát Čechy a Morava2. Kolaborace a odboj za druhé světové války3. Slovenské národní a pražské povstání4. Zápas demokratické republiky o bytí a nebytí (causa vyhnání)5. Únor 1948 (causa Beneš)6. Politické procesy padesátých let a protikomunistický odpor7. Klíčový rok 19568. "Zlatá" šedesátá léta9. Rok 196810. Charta 77 a tzv. normalizace11. Listopad 1989 - sametová revoluce12. Život v samostatné republice

Požadavky

Základní metodou bude klasická vysokoškolská přednáška, seminář povede jiný vyučující, který také stanoví podmínky pro získání zápočtu, jenž je předpokladem účasti na ústní zkoušce. Zkouška je ústní, z 15 dvouotázek si každý vylosuje jedno číslo, na zkoušku každý uchazeč přinese kopii svých dvou referátů, které předkládal k získání zápočtu a odevzdá ji vyučujícímu.

Garant

doc. PhDr. Václav Veber