Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česká kultura mezi světovými válkami (HIU / CEKUL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / CEKUL - Česká kultura mezi světovými válkami, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vznik samostatného státu a česká kultura.2. Zážitek Velké války.3. Civilismus a sociální tendence v českém umění 20. a 30. let4. Avantgardní proudy v českém meziválečném období5. Devětsil a poetismus.6. Český surrealismus7. České umění v boji na obranu demokracie před fašistickým nebezpečím a proti ohrožení republiky8. Architektura9. Sochařství10. Malířství11. Rozvoj hudební kultury12. Divadlo13. Literární tvorba14. Proměny životního stylu české společnosti

Získané způsobilosti

Získat základní přehled o vývoji a podobě kulturního klimatu po vzniku samostatného státu, jeho hlavních proudech a podmínkách, v nichž se prezentoval. Pochopit širší vztahy mezi celkovým společenským vývojem české společnosti a úlohou kultury a umění, analyzovat vlivy nových proudů moderního umění do českého prostředí a prokázat jeho schopnost tyto vlivy transformovat do české umělecké tvorby.

Požadavky

Udělení zápočtu je podmíněno účastí

Garant

doc. PhDr. František Nesejt, CSc.