Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Česká kultura mezi světovými válkami (HIU / CKULT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / CKULT - Česká kultura mezi světovými válkami, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Vznik moderního umění a české kulturní prostředí3.-4. Vliv evropského umění na rozvoj české kultury5.-6. Vznik ČSR a formování kultury7.-9. České umění a jeho vývoj v meziválečném období (architektura, sochařství, malířství, literatura, hudba, divadlo, užité umění)10.-11. Úloha umění v procesu formování životního stylu12.-14. Nové prostředky masového šíření umění - rozhlas, film, gramofonový průmysl

Získané způsobilosti

Předmět má za účel postihnout vznik české kultury po vzniku samostatného státu. Sleduje vývoj jednotlivých oblastí kultury a umění v meziválečném období, zabývá se včleněním české kultury do celoevropského kontextu a jejím místem a úlohou ve světovém kulturním dění. Všímá si pronikání moderních uměleckých proudů do českého prostředí, zabývá se vztahem českého meziválečného umění a evropských avantgard 20.století.

Požadavky

Splnění zápočtových resp. kreditních požadavků podle pokynů vyučujícího.

Garant

doc. PhDr. František Nesejt, CSc.