Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z dějin architektury (HIU / DARCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / DARCH - Kapitoly z dějin architektury, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podmínky vývoje stavitelství a architektury. Periodizace.2. Počátky architektury, megalitické stavby.3. Okruhy starověkých kultur.4. Kultura egejské oblasti.5. Architektura starověkého Řecka a Říma.6. Architektura antických křesťanů.7. Byzantské stavitelství.8. Architektura islámu.9. Předrománská a románská architektura.10. Gotika.11. Renesance.12. Baroko.13. Proměny architektury v 19.století. Prameny moderní architektury 20.století.14. Nově směry v architektuře na počátku 20.století. Architektonické avantgardy mezi světovými válkami. Mezinárodní styl. Soudobá světová architektura.

Získané způsobilosti

Výběr kapitol z dějin architektury podává obraz vývoje architektury od počátků do současnosti. Seznamuje s architekturou v nejširších souvislostech, ukazuje na vznik a podmínky vývoje architektury, všímá si podmíněnosti tvorby, měnící se úlohu ve společnosti. Upozorňuje na základy, z nichž se architektura vyvíjí. V rámci jednotlivých epoch seznamuje s nejvýznamnějšími tvůrci a jejich dílem.

Požadavky

Splnění zápočtových (kreditních) požadavků podle pokynů vyučujícího.

Garant

doc. PhDr. František Nesejt, CSc.