Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika 2 (HIU / DI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / DI2 - Didaktika 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 8. Spolupráce škol s odbornými institucemi9. 10. Didaktická média v dějepisném vyučování11. Práce s literaturou odbornou a literaturou faktu12. Práce s odbornými i naučně populárními periodiky13.-14. Poznatky z pedagogické praxe.

Získané způsobilosti

Předmět patří k základním disciplínám přípravy učitelů a je úzce spojen s jejich pedag. praxí na gymnáziích, SOŠ, SOU s maturitou. K hlavním tématům přednášek a seminářů náleží např. umění strukturální didaktické analýzy, ujasnění mezipředmětových vztahů s dějepisem,spolupráce učitelů s odbornými institucemi --> teoretické znalosti historie a principu fungování institucí atd. V seminářích probíhá praktická příprava na vyučovací hodiny a diskuse s výměnou zkušeností z pedag. praxe.

Literatura

Labischová,D., Gracová, B.: Příručka ke studiu didaktiky dějepisu. Čapek, V.: Didaktika dějepisu, I-II. SPN 1988. Dějiny českého muzejnictví (http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCYQFjAB&url=http%3A%2F%2Fmuzeologie.net%2Fdownloads%2Flectures%2FMUI_39%2Fdejcesmuz.doc&ei=Rp_HVJSNIar5ywOymYJo&usg=AFQjCNHbwx9w055Un21f5vkBMEpEG-QEeA&bvm=bv.84349003,d.bGQ ). Dějiny českých archivů (http://archivnictvi.euweb.cz/vyvoj.htm ). Historie vzniku a budování regionálních galerií (http://www.citem.cz/promus11/HistorieRegGal.htm ). Kol. autorů: Metodická inspirace, ASUD 1998. Růžičková, J.: Didaktická inspirace. ASUD 1997.

Požadavky

tvorba pracovních a metodických listůaktivní účast na exkurzích (MVČ, GMU, SOkA, scénické čtení)zápočtový test

Garant

Mgr. Irena Kapustová