Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika 3 (HIU / DI3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / DI3 - Didaktika 3, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. 5. Metodika a program did. Vycházky + realizace6. 8. Textové a reálné pomůcky; Učebnice dějepisu a její modelFilm, obraz, fotografie,plakát... v dějepisném vyučování9. - 14. Dějiny didaktiky, historie vyučování dějepisu u násDějiny českého školství v evropském kontextuMultiperspektivita v soudobém vzdělávání

Získané způsobilosti

Schopnost připravit ve skupině (kooperace) komplexní program didaktické vycházky pro žáky a společně ji realizovat. Studenti jsou připravováni teoreticky i prakticky na výuku předmětu na gymnáziích i odborných středních školách.Teoretické znalosti o vývoji školství, výuce dějepisu, dějepisných učebnicích a metodikách v historii na našem území. Práce s didaktickou technikou a dalšími výukovými pomůckami.

Literatura

Stradling, Robert. Jak učit evropské dějiny 20. století. MŠMT. Praha 2003. Labischová D., Gracová B. Příručka ke studiu didaktiky dějepisu, Ostrava 2009. Beneš Z. Historický text a historická kultura, Praha 1995. Hudecová D. Jak modernizovat výuku dějepisu. Výchovné a vzdělávací strategie v dějepisném vyučování, Úvaly 2007. Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání (verze platná od 1. 9. 2013), Praha 2013. Aschenbrenner, M., Beneš, Z., Bocková, A. a kol. Výuka dějin 20. století na českých a slovenských školách, Ústí nad Labem 2006. Julínek, S. Základy oborové didaktiky dějepisu. Brno 2004.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) na základě účasti na výuce a splnění stanovených úkolů. V rámci zkoušky zvládnutí teoretických znalostí didaktiky dějepisu a základních způsobů jejich praktické aplikace (příprava VH se všmi náležitosti + vytvoření a prezentace programu na IT).

Garant

Mgr. Irena Kapustová

Vyučující

Mgr. Irena Kapustová