Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika dějepisu - 1. (HIU / DIDD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / DIDD1 - Didaktika dějepisu - 1., Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Didaktika dějepisu a její význam.2. Osobnost učitele dějepisu.3. Pomocné vědy pro didaktiku dějepisu.4. Didaktika dějepisu jako hraniční vědní obor.5. Profesionalizace vzdělání učitelů dějepisu.6.-10. Dějiny učitelského vzdělání v čes. zemích.11.-12. Vytváření historických představ.13.-14. Vytváření historických pojmů.

Získané způsobilosti

Předmět patří k základním disciplínám přípravy učitelů pro jejich budoucí povolání. Cílem úvodních přednášek do předmětu je seznámit studenty s cíli předmětu, jeho základní teorií a odbornou terminologií v návaznosti na poznatky z obecné pedagogiky a psychologie. Studenti získávají přehled o historii dějepisného vyučování v Čechách.Studenti jsou teoreticky i prakticky připravováni na výuku na gymnáziích, středních odborných školách, SOU s maturitou

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) na základě účasti na výuce a splnění stanovených úkolů.

Garant

PhDr. Jiří Kotyk, Ph.D.