Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Form. živ. stylu č. sp. v mezivál. ob. 2 (HIU / FORZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / FORZ2 - Form. živ. stylu č. sp. v mezivál. ob. 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Životní styl - vymezení pojmu.2. Proměna světa po první světové válce a její vliv na utváření životního stylu.3. Přístup ke stylu 20. a 30. let4. Proces formování životního stylu české společnosti po vzniku samostatného státu.5. Česká architektura meziválečného období, proměny bydlení, bytový interiér.6. Technický pokrok a vybavení domácností.7. Nová masová média, rozhlas, zvukový film, gramofonový průmysl.8. Moderna, komerční aplikace. Umění a desing.9. Móda.10.Cestování.11.Modernismus a mezinárodní styl Art deco.12. Evropské umělecké avantgardy a české kulturní prostředí.13. Náplň volného času, zábava.

Získané způsobilosti

Úkolem předmětu je objasnit otázky tvorby životního stylu a ukázat jeho projevy v české společnosti 20. a 30. let 20. století.Seznámit s příčinami a důsledky tohoto procesu a umožnit komparaci v rámci evropského vývoje

Požadavky

Zvládnutí požadavků ke zkoušce.

Garant

doc. PhDr. František Nesejt, CSc.