Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historikova dílna 1 (HIU / HIDI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / HIDI1 - Historikova dílna 1, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2.Organizace historického a vlastivědného bádání v ČR, jednotlivé ústavy a pracoviště, archivy, knihovny, muzea, organizace, zaměření, úkoly.3.-4..Teorie historického pramene.5.-6.Historické prameny, jejich typy a využití.7.-8..Formy a typy dějepisné literatury - odborná literatura, periodika, bibliografie, edice, příručky - obsah a forma bibl. záznamu a citace.9. Postup historikovy práce a pravidla zpracování historického díla, zadání seminární práce na vlastní téma (památky, osobnosti, události ap. v rodišti studenta).10..Kritika, hodnocení seminárních prací formou ústní i písemnou - druhy hist. prací a projevů ve vlastní praxi (vypracování zprávy, referátu, resumé, autoreferátu, recenze).11. Metody hisotorické vědy.12.-13.Praktická práce s prameny, literaturou, pamětníky - excerpece zadané literatury, pramenů, vlastní audiozáznam práce s pamětníky.

Získané způsobilosti

Cílem historické dílny je naučit studenty využívat nabyté znalosti k tvorbě referátů, seminárních prací, ke kritickému hodnocení písemných prací a přesnému vyjadřování kritických připomínek v diskusích.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) je podmíněno účastí na výuce a plněním uložených úkolů.

Garant

PhDr. Veronika Středová, Ph.D.