Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historický vývoj zemí BENELUXu 2 (HIU / KBEN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / KBEN2 - Historický vývoj zemí BENELUXu 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Merovejské a karolinské období, doba hrabství a vévodství (6.-14.století)2. Dobývání země, rozvoj měst, obchodu, kultury3. Státy dnešního Beneluxu za vlády Burgundů a Habsburků (15.-16.století)4. Republika spojených provincií (1581-1795)5. Francouzské období v dějinách států Beneluxu6. Vznik Belgického království a jeho vývoj do 19147. Vznik Lucemburského velkovévodství a jeho vývoj do 19148. Nizozemsko, Belgie a Lucembursko za první světové války9. Meziválečné období Nizozemska, Belgie a Lucemburska I.10. Meziválečné období Nizozemska, Belgie a Lucemburska II.11. Druhá světová válka12. Vznik Beneluxu a vývoj Nizozemska, Belgie a Lucemburska po roce 194513. Vztahy Nizozemska, Belgie a Lucemburska s českými oblastmi

Získané způsobilosti

Přednáška se soustředí na objasnění vývoje v oblasti států BENELUXu.

Požadavky

Zkouška probíhá ústní formou. Student musí prokázat, že pochopil podstatu událostí spojených s historickým vývojem států BENELUXu a vysvětlit základní příčiny a okolnosti tohoto procesu.

Garant

Mgr. Sylva Sklenářová, Ph.D.