Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (HIU / KDIS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / KDIS1 - Diplomový seminář 1, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Centra německé kultury v českých zemích v 19. století a době 1. republiky..2. Spolková, vzdělávací a kulturní činnost Němců v pohraničních oblastech.3. Vznik německého národního státu.4. Austroslavismus jako koncepce české politiky.5. Projevy českého a německého nacionalismu v 2. polovině 19. století.6. Hospodářská a sociální politika monarchie v 2. polovině 19. století.7. Rozvoj průmyslu a dopravy v českých zemích v 19. století.8. Obyvatelstvo a sociální struktura českých zemí v 19. století.9. Národnostní struktura monarchie v 19. století.10. České historické právo v 19. století.11. České národní elity v 19. století.12. Migrace Čechů do USA a její příčiny.13. Migrace jako součást sociálních dějin 19. století.14. Osudy emigrantů v cizině ? hodnocení na základě korespondence a pamětí.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je průběžná příprava diplomové práce na základě vlastního archivního výzkumu, pozornost bude věnována rovněž kritické práci s historickými prameny a zdokonalení schopnosti jejich využití.

Požadavky

Zápočet bude probíhat formou pohovoru na téma diplomové práce, předpokládá se aktivní práce na semináři, plnění dílčích úkolů a orientace v probírané problematice.