Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět KSČ a její činnost v 50. letech (HIU / KKSC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / KKSC - KSČ a její činnost v 50. letech, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. činnost KSČ během února 1948 a po něm2. systém národní fronty po únoru 1948, politické strany v 50. letech a jejich činnost3. struktura KSČ, regionální organizace, národní výbory a jejich řízení4. právní systém a tzv. socialistická zákonitost5. činnost Sboru národní bezpečnosti a Státní bezpečnosti jako nástrojů komunistické moci6. boj komunistů s ?vnitřním nepřítelem? ? Akce K, Akce B, Akce D, Akce-T43, Akce Jih.7. transformace hospodářského systému, politická ekonomie ?socialismu?, ekonomické reformy8. průmysl, zahraniční a vnitřní obchod, finance, bankovní a peněžní soustava ČSR v letech 1948?19609. věda, školství a kultura v komunistickém Československu10. průběh soudních a politických represí na příkladech méně známých regionálních případů11. sociální systém ČSR v období tzv. zakladatelského období komunistického Československa a jeho vývoj12. národnostní politika ? Slováci, maďarská, polská a německá menšina, další národnostní minority13. reflexe mezinárodních událostí padesátých let v Československu

Získané způsobilosti

Student bude seznámen s vývojem KSČ během 50. let 20. století

Požadavky

Požadována je pravidlená docházka, aktivní účast na seminářích, seminární vystoupení na domluvené téma a závěrečný test.

Garant

PhDr. Tomáš Hradecký, Ph.D.