Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regionální dějiny - novověk (HIU / RGNOV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / RGNOV - Regionální dějiny - novověk, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Východní Čechy po třicetileté válce.2. Selská povstání ve 2. polovině 17.století a 1.polovině 18.století.3. Protireformace ve východ. Čechách.4. Slezské války a válka sedmiletá.5. Nevolnické povstání 1775.6. Barokní kultura (Kuks).7. Změny v zemědělské výrobě a počátky manufaktur.8. Počátky továrního průmyslu, sklářství a železářství.9.-11. Národní obrození a jeho významní představitelé.12.-14. Rok 1848 ve východních Čechách.

Získané způsobilosti

Seminář podává průřez dějinami východních Čech v letech 1648-1848. Studenti ve formě referátů a seminárních prací pojednávají osobnosti nadreg. významu a významné události uvedeného období. Posluchači nepocházející přímo z regionu východních Čech poznávají tak historii regionu, v němž studují. Předmět přispívá budoucím učitelům na ZŠ k mapování regionálních prvků a literatury vhodných pro výuku.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) je podmíněno účastí na výuce a plněním uložených úkolů.

Garant

PhDr. Jiří Kotyk, Ph.D.