Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bílá místa dějin druhé světové války (HIU / SVALK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / SVALK - Bílá místa dějin druhé světové války, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Stručná charakteristika odborné literatury k dějinám druhé světové války se zřetelem k její politické provenienci.2.-3. Sovětsko-německé vztahy a smlouvy z let 1939-1941.4.-6. Sovětská politika vůči Polsku, Pobaltí, Finsku a Rumunsku v letech 1939-1941 i v následujícím období.7.-8. Sovětské válečné potíže v letech 1941-1942 a jejich příčiny.9. Efektivita sovětské válečné strategie a výroby ve srovnání s výsledky jiných účastníků druhé světové války.10. Mezinárodní válečné konference zemí protihitlerovské koalice a vliv Jalty na poválečný vývoj ve světě.11. Doceňovaný význam operací spojeneckých vojsk v severní Africe, na Apeninském poloostrově a v Tichomoří.12. Otázka otevření druhé fronty v Evropě.13. Konfrontace osobnostních rysů významných politiků a velitelů druhé světové války.14. Časová rezerva.

Získané způsobilosti

Objektivní zhodnocení vybraných událostí a dějin druhé světové války se zřetelem k novým nebo nově přístupným výsledkům historického bádání .

Požadavky

Zápočet za účast na přednáškách + studium zadané literatury

Garant

prof. PhDr. Zdeněk Macek, CSc.