Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vlastivěda hist., region. (HIU / VLAST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / VLAST - Vlastivěda hist., region., Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia historické a regionální vlastivědy.2. - 3. Metody vlastivědné práce (informační zdroje, práce s literaturou a prameny).4. Vývoj historické a regionální vlastivědy.5. - 7. Vztah historické a regionální vlastivědy k historii, pomocným vědám historickým, archivnictví, etnologii, muzejnictví a památkové péči.8. Historické osobnosti a instituce.9. ? 10. Didaktika historické a regionální vlastivědy.12. ? 14. Praktická výuka.

Získané způsobilosti

Cílem kursu je seznámit posluchače se základními teoretickými přístupy oboru, osvojit si metody získávání informací a práce s nimi a poskytnout nezbytné vlastivědné znalosti. Studenti získají potřebnou sumu poznatků, vědomostí a dovedností, které jim spolu se samostatným studiem a celoživotním učením umožní vyučovat na potřebné úrovni historickou a regionální část předmětu Vlastivěda na prvním stupni základních škol.

Požadavky

Pravidla klasifikace: příslušné články Studijního a zkušebního řádu UHK Požadavky k zápočtu:* průběžné plnění úkolů zadaných v semináři* seminární prácePožadavky ke zkoušce: * zápočet za práci v semináři* znalost literatury* znalost problematiky

Garant

doc. PhDr. Dana Musilová, CSc.