Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy muzeologie (HIU / ZAKMU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HIU / ZAKMU - Základy muzeologie, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy, prameny a literatura2. Poslání ZMT3. Z minulosti ZMT v českých zemích4. Muzejní legislativa a muzeologické vzdělávání v ČR5. Využití sbírkových předmětů pro výukové a vědecké účely6. Tvorba expozic a výstavní činnost.7. Interaktivní programy8. Doprovodné programy9. AMG a ICOM10. Etika muzejní práce. Etický kodex ICOM11. Propagace a popularizace činnosti ZMT12. ZMT v postmoderní společnosti

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je poskytnout základní informace o poslání ZMT, o jejich minulosti v českých zemích, o jejich typologii, o muzejní legislativě a muzeologickém vzdělávání v ČR, o etice muzejní práce, o AMG a ICOM, o propagaci a popularizaci činnosti ZMT, a to v rozsahu, který studentům umožní základní orientaci v teorii a technice muzejní práce. K prohloubení znalostí o dané problematice a k rozšíření informací o ní jsou studentům doporučeny tituly odborné literatury. Část výuky je věnována diskuzi studentů a přednášejícího k probíraným tématům a prezentaci referátů.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je aktivní účast studentů v diskuzi k tématům a vypracování referátu na zadané téma v odpovídající kvalitě.

Garant

PhDr. Vlastimil Havlík, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Vlastimil Havlík, Ph.D.