Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy odborného stylu (KFSV / AZAST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFSV / AZAST - Základy odborného stylu, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2. Základy interpretace textu. Dokumentace studované literatury.3-4. Bibliografické citace tištěných a elektronických publikací.5. Jak číst odborný text. Druhy odborného textu.6-7. Odkazy, citace, poznámky pod čarou, použitá literatura ... Možná úskalí zpracování textu na počítači.8-11. Jak psát odborný text (výběr tématu, cíle, hypotézy, předběžná osnova, výběr literatury, vlastní práce, technické náležitosti). Korektura textu (jazyková a věcná). Jazyková kultura.Odpovědnost autora. Autorské právo.12. Obhajoba textu. Prezentace práce studentů.13. Kontrolní test

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je poskytnout studentům základní informace potřebné při tvorbě odborného textu v oblasti společenských věd. Získané poznatky mohou být využity nejen při tvorbě seminárních a diplomových prací či při plnění úkolů v budoucí profesi, ale i v běžném životě v orientaci ve složitém světě informací. Zásady práce s textem a zásady tvorby vlastního textu si studenti procvičí během vypracovávání dílčích úkolů v průběhu výuky.

Požadavky

K udělení zápočtu je nutná aktivní účast na semináři v rozsahu 75%.Povinností studenta jea) úspěšné splnění 6 dílčích písemných úkolů postupně zadávaných ve výuce. b) úspěšné absolvování závěrečného písemného testuc) účast na exkurzi v univerzitní knihovně a v mediální studovně.d) vytvoření portfoliaZpůsob splnění jednotlivých úkolů bude upřesněn během výuky v konkrétním kurzu.

Garant

Mgr. Markéta Panoušková