Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět LMS seminář 1 (KFSV / FLMS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFSV / FLMS1 - LMS seminář 1, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Interní seminář LMS je doplňkem k interdisciplinárním přednáškám, pořádaným LMS Centrem, a slouží především ke společné diskusi a interpretaci, vycházející z textů předem vyvěšených v aplikaci moodle.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je začlenit studenty bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů do diskuse nad současnými problémy a inovativními přístupy ve filosofickém a společenskovědním bádání. Účastníkům semináře se tak naskýtá možnost konfrontovat svá stanoviska a interpretační přístupy se zúčastněnými pedagogy. Pro studenty je to cenná zkušenost, neboť tak dostávají příležitost zúčastnit se debat, během nichž jejich vyučující navzájem diskutují z často velmi protichůdných pozic. Studenti si tak mohou vyzkoušet, co znamená vstoupit do svobodné a otevřené rozpravy, v níž nikdo nemá právo být poslední autoritou, pokud své stanovisko nepodloží pádným argumentem či adekvátně interpretovaným faktem.

Požadavky

Podmínkou pro udělení atestu je za prvé pravidelná docházka na interní seminář LMS, na které se předpokládá zapojení do diskuse nad předem přečtenými texty, jakož i účast na interdisciplinárních přednáškách pořádaných LMS centrem. Za druhé je atestace podmíněná odevzdáním textu, v němž student samostatně představí a kriticky zhodnotí jednu z přednášek zvaného odborníka z oblasti filosofie a společenských věd. Tento text by měl být pojat jako popularizační článek, který představí hlavní teze prezentované během přednášky, argumenty na jejich podporu a vlastní, kritické posouzení myšlenek, které přednášející během svého vystoupení obhajoval.

Garant

Mgr. Ondřej Švec, Ph.D.