Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Monarch. a faš. jako odpověď modernitě 2 (KFSV / MONF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFSV / MONF2 - Monarch. a faš. jako odpověď modernitě 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. kontrarevoluční legitimistická pravice a její dědictví2. autority evropského kontrarevolučního myšlení v 19.století3. vstup mas do evropské politiky jako nový nástroj pravicové politiky4. biologizace sociálních věd a sociální darwinismus v Evropě5. integrální nacionalismus Maurice Barrese, III.republika a ?nová pravice?6. karlismus a kontrarevoluce ve Španělsku; miguelismus a kontrarevoluce v Portugalsku7. zrod fašismu8. Charles Maurras a l?Action francaise ? matrice nového kontrarevolučního myšlení a její vliv v cizině9. monarchisté a ideologie Integralismo Lusitanov Portugalsku10. portugalský nacionální syndikalismus a Rolao Preto11. literární fašismus ve Francii12. občanská válka ve Španělsku, Falanga, Karlismus, monarchismus a Franco13. portugalská krajní pravice, Estado Novo a španělská občanská válka14. portugalský a brazilský Estado Novo ? komparace, vzájemné vlivy15. okultní aspekty radikální pravice a volkistické myšlení v Německu16. evropská krajní pravice po 2.světové válce17. myšlení o krajní pravici, kontrarevoluci, fašismu

Získané způsobilosti

Základní přehled od ideových kořenech fašismu a odlišnostech mezi jednotlivými zeměmi v souvislosti s místními tradicemi a politickou kulturou. Povědomí o větší či větší vazbě fašistických hnutí a tradiční pravici/monarchismus či katolickou církev nebo naopak na socialismus či modernistické pojímání společnosti (Mussolini)

Požadavky

Zápočet (kolokvium) ? k písemně odevzdaným pracím v rozsahu 8 ? 12 stran nebo k tématu seminárního vystoupení