Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět České a československé dějiny 20. st. (KFSV / SCDEJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFSV / SCDEJ - České a československé dějiny 20. st., Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program - přednášky:První světová válka a česká otázkaVznik ČSRPolitický systém I. republikyHospodářský a sociální vývoj I. ČSRKultura za I. ČSRNárodnostní otázka v ČSRZahraniční orientace a zahraniční politika I. ČSRVelké osobnosti I. ČSRSlovensko za I. ČSRHospodářská krize třicátých let a ČSRMnichov 1938Druhá republikaProtektorát Čechy a Morava a Slovenský štátKolaborace a odboj za druhé světové válkyProtektorát Čechy a MoravaKolaborace a odboj za druhé světové válkySlovenské národní a pražské povstáníZápas demokratické republiky o bytí a nebytí (causa vyhnání)Únor 1948 (causa Beneš)Politické procesy padesátých let a protikomunistický odporKlíčový rok 1956Zlatá" šedesátá létaRok 1968Charta 77 a tzv. normalizaceListopad 1989 - sametová revoluceŽivot v samostatné republice

Získané způsobilosti

Podat základní přehled politických dějin Československa od roku 1918 až do konce druhé světové války a základní přehled politických, hospodářských a kulturních dějin Československa od roku 1918 do počátku 90. let.

Požadavky

Zápočet se udílí na základě písemného testu. Ústní zkouška se zakládá na odpovědi k jedné losované otázce.

Garant

doc. PhDr. Václav Veber