Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět České a českoslov. dějiny 20. století 1 (KFSV / SCED1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFSV / SCED1 - České a českoslov. dějiny 20. století 1, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program - přednášky:1. První světová válka a česká otázka2. Vznik ČSR3. Politický systém I. republiky4. Hospodářský a sociální vývoj I. ČSR5. Kultura za I. ČSR6. Národnostní otázka v ČSR7. Zahraniční orientace a zahraniční politika I. ČSR8. Velké osobnosti I. ČSR9. Slovensko za I. ČSR10. Hospodářská krize třicátých let a ČSR11. Mnichov 193812. Druhá republika13. Protektorát Čechy a Morava a Slovenský štát14. Kolaborace a odboj za druhé světové války

Získané způsobilosti

Cíl: podat základní přehled politických dějin Československa od roku 1918 až do konce druhé světové války.

Požadavky

Základní metodou výuky je standardní vysokoškolská přednáška a seminář. Ten povede jiný vyučující (Mgr. Zábrodská), který na prvním semináři stanoví základní pravidla práce i požadavky lk získání zápočtu. Zápočet je podmínkou přihlášky do dalšího semestru, v němž celý kurz končí zkouškou - upozornění: seminární práci je třeba uchovat pro předložení k ústní zkoušce na konci celého kurzu (předkládají se dvě práce, po jedné za každý semestr).

Garant

prof. PhDr. Lubomír Brokl