Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evropské ústavní systémy (KFSV / SEUSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFSV / SEUSS - Evropské ústavní systémy, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ústavní systémy evropských států jednotlivě i v komparaci navzájem podle jednotlivých ústavních institutu, informace o jednotlivých ústavních institutech a způsobech fungování ústavních mechanismů, možné alternativy budoucího vývoje v jednotlivých zemích ve světle jejich historie, ústavní systémy z hlediska jejich výhod a nevýhod, možný vliv jednotlivých ústavních systémů na vývoj v rámci EU.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit posluchače s ústavními systémy evropských států jednotlivě i v komparaci navzájem podle jednotlivých ústavních institutu. Poskytnout informace o jednotlivých ústavních institutech a způsobech fungování ústavních mechanismů. Poukázat na možné alternativy budoucího vývoje v jednotlivých zemích ve světle jejich historie. Zhodnotit ústavní systémy z hlediska jejich výhod a nevýhod. Poskytnout pohled na možný vliv jednotlivých ústavních systémů na vývoj v rámci EU.

Požadavky

Zápočet se udílí na základě testu nebo zápočtové práce.

Garant

JUDr. Jan Malíř, Ph.D.