Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multikulturní výchova (KFSV / SMULT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFSV / SMULT - Multikulturní výchova, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem multikulturalismu a multikulturní výchovy2. Teorie, metody a přístupy k multikulturní výchově3. Vývoj problematiky a témata4. Cíle multikulturní výchovy5. Multikulturní výchova v systému vědeckých disciplín, vztah k pedagogice, teologii, etice, psychologii a dalším vědám6. Soudobá multikulturní výchova7. Multikulturní výchova a islám8. Multikulturní výchova a hinduismus9. Multikulturní výchova a sekty10. Multikulturní výchova a etická východiska11. Multikulturní výchova a soudobá filosofie12. Evropské trendy v multikulturním hnutí

Získané způsobilosti

Poskytnout přehledová stanoviska, ale také způsoby porozumění jiným náboženstvím, kulturám a způsobům života, kulturním odlišnostem, mezilidským vztahům, etnickému původu, multikulturalitě a principům sociálního smíru a solidarity.

Požadavky

zápočet se udílí na základě obhájené písemné práce v rozsahu 10 ? 15 strank vybranému problému

Garant

Mgr. Hana Šebestová