Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Žurnalistika - mediál. a naklad. praxe 1 (KFSV / SZUR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFSV / SZUR1 - Žurnalistika - mediál. a naklad. praxe 1, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stručné dějiny žurnalistiky:Počátky mezilidské komunikacePředmediální komunikacePočátky pošt, poštovnictví a jeho význam pro předávání informací (dopisy mezi obchodníky a vzdělanci)První noviny (ručně psané, letákové)První profesionální novinyŽurnalistika 19. století (vznik tiskových agentur, bulváru, velkých deníků)Média oslovují stále širší okruh publikaKonec 19. století (fotografie, média začínají ovlivňovat veřejné mínění)20. století (nedávná minulost a současnost)Mediální výchova (profese žurnalisty):- komunikační modely- Žánry žurnalistiky:zpravodajstvípublicistika: reportáže, fejetony, ostatní žánry

Získané způsobilosti

Seznámit posluchače s vývojem, proměňujícím se obsahem a technikami žurnalistiky, s přihlédnutím nejen k českému, ale i k mezinárodnímu kontextu. Dát základní znalosti, po jejichž osvojení by nemělo být problémem začít s vydáváním nového vlastního periodika.

Požadavky

Zápočet se udílí na základě písemné práce. Zkouška zahrnuje část písemnou (test) a část ústní (odpověď na zadanou otázku).

Garant

Mgr. Martin Paleček, Ph.D.