Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arabština 1 (KP / ARAB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / ARAB1 - Arabština 1, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Týden 1Arabská abeceda.Týden 2Arabské písmo ? procvičování.Správná výslovnost arabských hlásek.Týden 3Krátké a dlouhé samohlásky.Nominativ podstatných a přídavných jmen.Neurčitý člen.Přívlastek shodný.Seminář ? konverzace: pozdravy, slovní zásoba "rodina".Týden 4Ligatury.Opis slovesa "mít".Ženský rod formální.Sponové sloveso "být".Otázka zjišťovací.Seminář ? konverzace: představování se, další arabské pozdravy.Týden 5Zdvojené souhlásky.Opisy slovesa "mít" (další tvary).Arabské číslice.Zájmena ukazovací.Kořen a kmen slova.Seminář: konverzace ? rozšiřování slovní zásoby.Týden 6Množná čísla.Shoda podstatných a přídavných jmen.Opakování a procvičování dosud probrané gramatiky. Diktát.Seminář: konverzace - rozšiřování slovní zásoby: popis věcí.Týden 7Samostatná osobní zájmena v jednotném čísle.Člen určitý.Sluneční a měsíční souhlásky. Asimilace členu určitého.Přirozený ženský rod.Shoda přívlastku s podstatným jménem v rodě a určení.Seminář: konverzace ? rozšiřování slovní zásoby: barvy.Týden 8Jmenná věta.Přídavné jméno vztahové.Opakování gramatických jevů, souhrnná cvičení.Seminář ? konverzace: rozšiřování slovní zásoby: počasí.Týden 9Genitiv, předložky.Otázka doplňovací. Tázací zájmena a příslovce.Participium aktivní I. kmene.Přítomný čas.Seminář: opakování dosud probraných konverzačních témat.Týden 10Přítomný čas ? opakování.Časování sloves ? procvičení.Budoucí čas.Zápor přítomného a budoucího času.Týden 11Opakování gramatických jevů.Četba a překlad nevokalizovaného textu.Seminář: konverzace ? rozšiřování slovní zásoby: pocity, charakterové vlastnosti.Týden 12Dvojvýchodná jména.Minulý čas, zápor slovesného perfekta.Slovesná věta.Četba a překlad nevokalizovaného textu.Seminář: konverzace ? rozšiřování slovní zásoby: "Na trhu: ovoce, zelenina" aj.Týden 13Souhrnné opakování.

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je získání základních jazykových dovedností v rámci moderní spisovné arabštiny. Počáteční seznámení se specifickým zvukovým a grafickým systémem tohoto semitského jazyka bude následováno jednotlivými tématy vztahujícími se k běžné jednoduché konverzaci v arabském jazyce a doplněno odpovídající slovní zásobou; posluchači budou schopni jednoduché konverzace na obecné jazykové úrovni (rodina aj.) a čtení jednoduchých arabských textů.

Požadavky

Požadavky na ukončení Písemný zápočet formou gramatického testu, ústní zkouška prověřující schopnost konverzace.Způsob hodnocení Aktivita na semináři, plnění úkolů.

Garant

Mgr. Jana Kostrounová