Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Arabština 2 (KP / ARAB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / ARAB2 - Arabština 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Týden 1Procvičování plynulého čtení, překlad textu ? Damašek.Opakování minulého, přítomného a budoucího času včetně tvoření záporu.Týden 2Gramatika:Genitivní spojení.Překlad arabského textu.Rozvíjení slovní zásoby: Seznámení s arabským tiskem.Týden 3Gramatika:Připojená osobní zájmena.Zájmena přivlastňovací.Zájmena osobní ve 2. pádě (po předložkách).Zájmena osobní připojená po slovesech.Tvoření dvojného čísla v arabštině.Poslech.Nová slovní zásoba, konverzace: Oblečení.Týden 4Gramatika:Opakování a procvičování probrané gramatiky.Poslechové cvičení ? arabská hudba: rozšiřování slovní zásoby.Týden 5Gramatika:Perfektum slovesa "kána" (být).Sloveso "aráda" (chtít).Překlad arabského textu: novinový článek.Poslechové cvičení.Nová slovní zásoba, konverzace: Zdraví, lidské tělo.Týden 6Gramatika:Diktát.Četba a překlad arabského textu.Arabská přísloví.Týden 7Gramatika:Dny v týdnu.Číslovky.Překlad arabského textu, poslech.Rozšiřování slovní zásoby, konverzace: Práce a zaměstnání.Týden 8Gramatika:Arabské měsíce.Hodiny.Překlad arabského textu, poslech.Nová slovní zásoba, konverzace: Volný čas.Týden 9Studijní týden.Týden 10Překlad arabského textu, poslechové cvičení.Rozšiřování slovní zásoby:Arabská kuchyně.Týden 11Gramatická cvičení, překlad arabského textu, poslech.Rozšiřování slovní zásoby: V restauraci, v kavárně.Týden 12Souhrnné opakování.

Získané způsobilosti

Kurz je úzce spjat s předmětem ?Arabský jazyk 1?, jehož úspěšné absolvování je předpokladem pro další, navazující studium moderní spisovné arabštiny. Cílem přednášek je prohloubení základních jazykových znalostí; důraz bude především kladen na rozvíjení slovní zásoby, konverzaci, četbu arabských textů a poslechová cvičení.

Požadavky

Požadavky na ukončení Nabyté znalosti budou pravidelně ověřovány prostřednictvím zadaných úkolů a soustavné domácí přípravy; rovněž se počítá se psaním průběžného testu během zimního semestru. Písemný zápočet formou gramatického testu, ústní zkouška prověřující schopnost konverzace.Způsob hodnocení Aktivní účast na semináři, plnění domácích úkolů.

Garant

Mgr. Jana Kostrounová