Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z pol. d. Peru, Bolívie a Chile (KP / DPBCH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / DPBCH - Kapitoly z pol. d. Peru, Bolívie a Chile, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

Cílem kursu je seznámit studenty s vývojem a se zajímavými politicko-historickými etapami těchto tří států od získání nezávislosti až po dnešek. Dalším cílem je přiblížit charakter a zvláštnosti politických systémů Peru, Bolívie a Chile.

Požadavky

Účast ve výuce: Přednášky jsou nepovinné. Semináře jsou povinné a povoleny jsou maximálně dvě neúčasti. Neúčast na více jak dvou seminářích automaticky znamená nesplnění podmínek pro absolvování kurzu. Prezentace: Každý posluchač bude mít 1x za semestr prezentaci na zadané téma a to dle níže uvedeých instrukcí. Ti sutdenti, na něž nevyzbyde prezentace v rámci seminářů, zpracují na základě stejných podmínek, a po domluvě s vyučující, jedno z náhradních témat uvedených níže:rozsah cca 25 min všechny prezentace budou připraveny v power pointu! prezentace bude proslovena (nikoliv čtena!) spisovnou češtinou náhradní prezentace budou odevzdány, resp. zaslány do WebCT nejpozději do začátku zápočtového týdne!Zápočet a test:Účast na seminářích, prezentace a práce v seminářích jsou nutnými podmínkami k získání zápočtu. Znalost přednášek a povinné četby (tedy četby zadané na prezentace) bude prověřena v závěrečném písemném testu. Výsledná známka bude udělena na základě písemného testu.Hodnocení testu:výborně (nad 90 %)velmi dobře (nad 80 %)dobře (nad 70 %)

Garant

Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D.