Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny Evropy po roce 1918 (KP / KEVR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / KEVR2 - Dějiny Evropy po roce 1918, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Mírová jednání po první světové válce a jejich důsledky.2. Pokusy Německa o revizi versailleského systému.3. Diplomatická jednání 20. let v Evropě4. Vznik a vývoj fašismu v Německu a Itálii.5. Světová hospodářská krize.6. Mezinárodní příčiny a důsledky Mnichova.7. Druhá světová válka.8. Svět po druhé světové válce.9. Vytváření mocenských bloků.10. Studená válka a její projevy.11. Studená válka a její projevy.12. Rozklad sovětského bloku13. Závěrečný test.

Literatura

Johnson Paul. Dějiny 20. století. Praha, 1991. Nálevka Vladimír. Světová politika ve 20. století, I. a II. díl. Praha, 2000. Vykoukal Jiří, Litera Bohuslav, Tejchman Miroslav. Východ - Vznik, vývoj a rozpad sovětského bloku 1944 ? 1989. Praha, 2000. Luňák Petr. Západ. Spojené státy a západní Evropa ve studené válce. Praha, 1997.

Požadavky

Podmínkou obdržení kreditů bude docházka na přednášky, vypracování a seminární práce na vybrané téma a úspěšné absolvování písemného testu.

Garant

PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.