Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do mezinárodních vztahů (KP / KUMVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / KUMVZ - Úvod do mezinárodních vztahů, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie oboru, hlavní charakteristika mezinárodních vztahů (MV), vztah MV k politologii; vymezení základních pojmů MV- národ, stát, národní zájem; strukturální pojmyTeorie MV - první debata (liberalismus, idealismus vs. realismus); nástin druhé, třetí a čtvrté debatyBezpečnostní studiaRegionální bezpečnostní strukturyMezinárodní organizaceOSNVálka, násilí a mír v mezinárodním systému

Získané způsobilosti

Cílem kursu je seznámit studenty s historií oboru Mezinárodní vztahy (MV), se základními pojmy MV a teoriemi MV. Mezi další cíle patří obeznámení posluchačů s problematikou bezpečnostních studií a mezinárodních organizací, zejména OSN.

Požadavky

Kurz je ukončen písemným testem. Součástí testu bude taktéž prověření znalosti povinné četby. Hodnocení testu - výborně (nad 90 %), velmi dobře (nad 80 %), dobře (nad 70 %).

Garant

Mgr. et Mgr. Lukáš Tichý