Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní hospodářské vztahy (KP / MEHOV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / MEHOV - Mezinárodní hospodářské vztahy, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova předmětu1. Úvod ? Teorie mezinárodního obchodu a světová ekonomika2. Internacionalizace světového hospodářství a jeho vývojové fáze v poválečném období3. Hlavní centra světové ekonomiky : Americké centrum4. Hlavní centra světové ekonomiky : Japonsko a APEC5. Hlavní centra světové ekonomiky : Evropské centrum a evropské integrační procesy6. Expandující ekonomiky : Čína7. Expandující ekonomiky : Indie8. Expandující ekonomiky : Ruská federace9. Expandující ekonomiky : Brazílie10. Rozvojové země, jejich specifika a postavení ve světové ekonomice11. Postavení ekonomiky České republiky ve světovém hospodářství12. Světová ekonomika ? nové jevy, trendy a perspektivy13. Diskuze a závěrečné shrnutí

Získané způsobilosti

Studenti se zorientují ve škále témat a problémů mezinárodní ekonomiky jako dimenze mezinárodních vztahů. Získají sumu informací jako základ pro analýzu a interpretaci aktuálních problémů světové ekonomiky.

Požadavky

(1) Vypracování individuálně zadané eseje o rozsahu 4 ? 6 stran na vybrané téma z 1 ? 12 v průběhu semestru(2) Test formou otevřených otázek z literatury a přednášek.

Garant

Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D.