Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní organizace v Africe (KP / MEZOR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / MEZOR - Mezinárodní organizace v Africe, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Integrační stupně v Africe2. Africký regionalismus a specifika jeho vln3. Přehled RECs4. OAJ a AU - historie, instituce, smlouvy5. Budoucnost a kritika AU6. Měnová unie v Africe7. Financování mezinárodních organizací v Africe

Získané způsobilosti

Mezinárodní organizace v Africe je jednosemestrální povinně volitelný kurz, určený zejména pro posluchače katedry politologie. Cílem kurzu je obeznámit studenty s mezinárodními organizacemi působícími v Africe a integračními trendy na africkém kontinentu. Důraz je kladen především na regionální integrační mechanismy a organizaci Africké unie včetně její předchůdkyně - Organizace africké jednoty. Získané poznatky by měly posluchačům poskytnout teoretický základ pro hlubší porozumění integračním tendencím na africkém kontinentu.

Požadavky

Získání zápočtu:1) maximálně dvě absence 2) odevzdání aktualit za celý semestr (min. tři aktuality/týden) k regionu vybranému na první hodině (včetně dostupných elektronických zdrojů k oblasti) spolu s analytickým komentářem (cca 2 strany). Analytický komentář bude zahrnovat studentův postoj k situaci odehrávající se a měnící se v průběhu semestru ve vybraném regionu a studentův osobní vhled - budoucí vývoj v dané oblasti a působení mezinárodních organizací. Sepsané aktuality je nezbytné odevzdat elektronicky nejpozději do 17. 12. 2012. Aktuality odevzdává každý student samostatně, není možné odevzdání za skupinu studentů.3) odevzdání seminární práce dle tématu prezentace v rozsahu minimálně 10 normostran sepsaných dle normy KPOL včetně nezbytného citačního aparátu. Seminární práci je nutné odevzdat v elektronické podobě nejpozději do 17. 12. 2012. Pokud bude na úvodní hodině prezentace udělena skupině studentů, odevzdá seminární práci jeden student pověřený touto skupinou.Získání zkoušky:1) aktivita v hodinách - student se má aktivně zapojovat do výuky, diskutovat při prezentacích, prezentovat aktuality z vybraného regionu a taktéž být schopen o nich vést diskuzi.2) prezentace - student je povinen během semestru odprezentovat prezentaci na vybrané téma na úvodní hodině připravenou v Power Pointu a zaslanou vyučujícímu elektronicky v úterý před konáním prezentace. 3) seminární práce - student je povinen do 17. 12. 2012 odevzdat seminární práci dle tématu prezentace, jejíž neodevzdání je důvodem k neudělení zápočtu a jejíž hodnocení se započítává do výsledné známky ze zkoušky.4) test - je založen primárně na otevřených otázkách a prověřuje znalosti učiva probraného během přednášek a seminářů, včetně prezentací a aktualit prezentovaných během semestru.Způsob hodnocení zkoušky:Test ? maximum 50 bodůPrezentace ? 20 bodů Aktivita v hodinách ? 20 bodů Seminární práce ? 10 bodů 100 - 90 bodů ? výborně89 - 80 bodů ? velmi dobře79 - 70 bodů ? dobře69 - 0 bodů ? neuspěl(a)

Garant

Mgr. Pavlína Fulnečková