Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politické instituce Latinské Ameriky (KP / POLLA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / POLLA - Politické instituce Latinské Ameriky, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

Předmět Politické instituce Latinské Ameriky pro doktorský program studia se soustředí na klíčové otázky institucionální stability v latinskoamerických zemích, zejména na problematiku stability stranických systémů v tomto regionu. Od počátku 90. let 20. století dochází v Latinské Americe k hluboké transformaci většiny tradičních stranických soustav a s tím souvisejícím kolapsem tradičních stran (zejm. Bolívie, Venezuela, Nikaragua, Peru) či chronickou stranickou nestabilitou (zejm. Ekvádor, Guatemala). Pro pochopení demokratizačních trajektorií v tomto regionu je právě otázka těchto institucionálních proměn klíčová. Předmět tak nabídne ucelené přístupy k vysvětlení těchto jevů. Výuka probíhá formou přednášek a seminářů, ve kterých studenti prokážou schopnost orientace v zadaných odborných textech k otázkám vlivu politických institucí na politické procesy v Latinské Americe. Studenti jsou hodnoceni na základě aktivity a schopnosti samostatné reflexe konkrétních témat v rámci seminárních diskusí a na základě zpracování výzkumné eseje zpracované v rámci jednoho z dílčích témat.

Požadavky

Klasifikace odpovídá dvěma kritériím, které budou hodnoceny:1. Aktivita v seminárních diskusích na základě povinné četby.2. Ústní zkouška ověřující znalost obsahu přednášek a povinné četby.

Garant

Mgr. Karel Kouba