Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politický systém Španělska (KP / POLSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / POLSP - Politický systém Španělska, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

Cílem kursu je seznámit studenty s vývojem a hlavními charakteristikami španělského politického systému od války za nezávislost až po současnost. Pozornost bude věnována zejména vývoji ve 20. století ? druhé republice, etapě vlády Francisca Franca, období španělské tranzice a etapě demokratického vývoje politického systému. Opomenut však nezůstane ani vývoj v 19. století (boj za implantaci liberalismu, revoluce a restaurace), který vytvořil základní předpoklady pro dějinný tok století následujícího.

Požadavky

Zápočet a test:Účast na seminářích a prezentace dle výše uvedených pravidel a práce v seminářích jsou nutnými podmínkami k získání zápočtu. Výsledná známka bude udělena na základě písemného testu. Součástí testu bude také znalost povinné četby (seminární texty + dva zadané tituly). Hodnocení testu:výborně (nad 90 %)velmi dobře (nad 80 %)dobře (nad 70 %)

Garant

Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D.