Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krajní pravice v záp. Evropě po r. 1945 (KP / PRAV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / PRAV - Krajní pravice v záp. Evropě po r. 1945, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definice krajní praviceKrajní pravice ve Francii.Krajní pravice v Itálii a zemích jižní Evropy.Krajní pravice v Německu.Krajní pravice ve Švýcarsku.Krajní pravice v Rakousku.Krajní pravice ve Velké Británii.Krajní pravice v Belgii. Krajní pravice v Nizozemí.Krajní pravice ve Skandinávii.Mezinárodní kontakty krajně pravicových stran. Krajní pravice v Evropském parlamentu.

Získané způsobilosti

Krajní pravice v západní Evropě je jednosemestrálním volitelným kurzem, který je určený pro studenty oboru politologie ve 2. a 3. ročníku. Kurz se zabývá studiem stranické rodiny krajní pravice, jejími definicemi, terminologií, kategorizací, voličskou základnou, důvody růstu těchto stran a jejich mezinárodní spoluprací; soustředí se na postavení a analýzu krajní pravice v jednotlivých západoevropských zemích. Problematiku zkoumá od roku 1945 do současnosti, největší důraz je kladen na tzv. třetí vlnu extrémní pravice, která se projevila od 80. let 20. století. Zaměřuje se především na nejsilnější radikálně pravicové strany, a to včetně hraničních případů. Vzhledem k omezenému rozsahu se kurz nevěnuje pravicově extremistickým hnutím či subkulturám.

Požadavky

V případě, že student splní podmínky pro udělení zápočtu, může přistoupit k závěrečné zkoušce, která proběhne ústní formou. Pravidla pro udělení zápočtu jsou specifikována v aktuálním sylabu na webu KPOL. Během zkoušky budou posluchači examinováni z látky probírané na přednáškách, seminářích a z povinné četby na semináře.Hodnocení proběhne na základě klasifikační škály: výborně, velmi dobře, dobře.

Garant

Mgr. Pavla Dočekalová, Ph.D.