Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řešení konfliktů v mimoevropských obl. (KP / REKOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / REKOM - Řešení konfliktů v mimoevropských obl., Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

Předmět ?Řešení konfliktů v mimoevropských oblastech? je jednosemestrální povinně volitelný kurz, jehož hlavním cílem je seznámit studenty s případovými studiemi nejvýznamnějších vnitrostátních i mezinárodních konfliktů v Latinské Americe a Africe. Všechny tyto případové studie budou zasazeny do teoretického rámce, týkajícího se problematiky konfliktů, jejich vymezení, klasifikace a analýzy, s kterým budou studenti seznámeni na první přednášce.

Požadavky

Každý student vypracuje krátkou esej (v rozsahu cca 5 normostran), která bude pojednávat o kterémkoliv ze současných konfliktů (klidně i latentních) a zamyslí se nad možností/správností jejich řešení.Předmět bude ukončen písemnou zkouškou, která bude testovat znalosti z přednášek a orientaci studentů v aktuálním dění z oblastí probíraných na přednáškách.

Garant

Mgr. et Mgr. Lenka Špičanová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Lenka Špičanová, Ph.D.