Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Volby a volební systémy (KP / VVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KP / VVS - Volby a volební systémy, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Text je příliš dlouhý, plné znění naleznete v odkazu na další informace.

Získané způsobilosti

V prezenčním studiu jedna 45 minutová přednáška a 90 minutový seminář týdně. Většina seminářů má podobu cvičení, ve kterých se studenti naučí pomocí výpočetní techniky analyzovat volební systémy a výsledky voleb. Tyto semináře se budou konat v počítačové učebně E2. V kombinovaném studiu jedna šestihodinová konzultace za semestr.Podklady pro cvičení v prezenční formě budou vždy na začátku semináře k dispozici ve WebCT (přihlašovací údaje jsou stejné jako do univerzitního intranetu). Tamtéž bude k dispozici povinná četba a PowerPointy z přednášek.

Požadavky

Kurz je v prezenčním studiu ukončen zápočtem a zkouškou, v kombinovaném studiu zkouškou. Zápočet bude udělen po splnění všech těchto požadavků:Dostatečná účast na seminářích. Povoleny jsou maximálně 2 absence. Splnění (tedy odevzdání přes WebCT) všech úkolů zadávaných v seminářích ve stanoveném časovém limitu. Absence na seminái, a to ani akceptovaná, není důvodem k nesplnění některého z úkolů!Zkouška proběhne formou písemného testu z témat přednášek a ze zadané četby.Způsob hodnocení 100 až 87 % ... výborně; až 74 % ... velmi dobře; až 60 % ... dobře; Upozornění - podvodné plnění studijních povinnostíVydávání publikovaných či nepublikovaných cizích myšlenek nebo děl za vlastní a přebírání publikovaných či nepublikovaných myšlenek nebo děl jiných autorů bez uvedení autorství (plagiátorství) je vážným disciplinárním přestupkem a není na KPOL FHS tolerováno. Vůči posluchači, který se jej dopustí, bude katedra iniciovat zahájení disciplinárního řízení s návrhem na vyloučení ze studia. Riziku podání návrhu na zahájení disciplinárního řízení se vystavuje rovněž student, který se dopustil podvodného jednání ve věci kontroly účasti ve výuce, jímž se rozumí zejména falšování a žádost o zfalšování podpisu v prezenční listině a uvádění nepravdivých informací o důvodech neúčasti ve výuce.

Garant

PhDr. Jan Outlý, Ph.D.