Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analytické a statistické nástroje -b (KPVHA / KMSTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / KMSTB - Analytické a statistické nástroje -b, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

míra polohy a proměnlivosti znaků -průměry, míry variability, kvantity.základní pojmy počtu pravděpodobnosti,pravidla pro počítání s pravděpodobnostmi.modely rozdělení pravděpodobností -binomické, normální (popis, vlastnosti, praktické využití).náhodný výběr, rozdělení výběrových průměrů.bodový a intervalový odhad střední hodnoty a parametru binomického rozdělení.

Získané způsobilosti

Cílem je seznámení studentů s podstatou moderní statistiky a jejím praktickým využitím.Po absolvování je student připraven provádět základní statistické šetření, popsat výsledky, provést analýzy a jejich interpretaci. Důraz je kladen na číselné i grafické popisy a rozbory dat za pomoci tabulkového procesoru.Student se naučí využívat programu Excel k analýze statistických dat. Bude umět používat doplňku Excelu Analytické nástroje. Tyto nástroje může využívat pro tvorbu histogramů, tabulek s percentily, externích vzorců z množiny dat, provádění regresní analýzy. Naučí se využívat tvorby vzorců a datovou analýzu, bude umět vyvářet statistické grafy.

Požadavky

Plnění seminárních úkolů.docházka 70%

Garant

Ing. Monika BorkovcováIng. Mgr. Josef Šedivý, Ph.D.