Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální přednáška z PVH (KPVHA / KMVH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / KMVH1 - Speciální přednáška z PVH, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova tohoto předmětu bude průběžně doplňována v souladu s cílem tohoto předmětu, který spočívá v autentickém výkladu metodiky výzkumu v oblasti pomocných věd historických. Přednášky se budou týkat jak základního výzkumu minulých generací, tak i důležitých úkolů současnosti. Nositeli výuky budou naši, případně i zahraniční současní badatelé, specialisté a významní odborníci jednotlivých PVH, kteří budou schopni studentům přitažlivým způsobem zprostředkovat svůj přístup k dané problematice.

Získané způsobilosti

Hlavním cílem tohoto předmětu je studentům co nejvíce ozřejmit metodiku výzkumu v oblasti pomocných věd historických a zdůraznit specifické otázky minulosti i současnosti, kterými se PVH zabývají. Přednášky se budou týkat jak základního výzkumu minulých generací, tak i důležitých úkolů současnosti. Nositeli výuky budou naši případně i zahraniční současní badatelé, specialisté a významní odborníci jednotlivých PVH, kteří budou schopni studentům autenticky zprostředkovat svůj přístup k dané problematice. Tímto postupem bude naplněn i druhý cíl tohoto předmětu, a to rozvoj kritického myšlení u studentů magisterského studia.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) bude podmíněno účastí na výuce a splněním uložených studijních povinností.

Garant

doc. PhDr. Věra Němečková, Ph.D.