Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pomocné vědy historické - 2. (KPVHA / KOM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / KOM - Pomocné vědy historické - 2., Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Specifická problematika a současný stav bádání chronologie.3.-4. Specifická problematika a současný stav bádání sfragistiky.5.-6. Specifická problematika a současný stav bádání heraldiky.7.-8. Specifická problematika a současný stav bádání genealogie.9.-10. Specifická problematika a současný stav bádání metrologie.11.-12. Specifická problematika a současný stav bádání numismatiky.13.-14. Specifická problematika a současný stav bádání vexikologie.V rámci tohoto semináře je zcela výjimečně v systému vysokoškolského vzdělávání v České republice zařazena také vexilologie.

Získané způsobilosti

Cílem výuky PVH je připravit studenty k využití nabytých znalostí a praktických dovedností při zpracovávání ročníkových a diplomových prací a tím zvýšit jejich úroveň.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) je podmíněno účastí na výuce a plněním uložených úkolů. Výsledek klasifikace je závislý na zvládnutí a úrovni teorie i praxe PVH v odborné činnosti.

Garant

doc. PhDr. Věra Němečková, Ph.D.