Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historický proseminář 2 (KPVHA / KPRO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / KPRO2 - Historický proseminář 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Domácí a zahraniční encyklopedie a odborné historické časopisy. Zásady práce s odbornou literaturou. Typy bibliografií, zásady sestavení bibliografického záznamu. Základní druhy a skupiny pramenů. Zásady kritiky pramenů. Archívní pomůcky. Edice pramenů. Archivy, muzea, knihovny (instituce pečující o prameny).2. Postup historikovy práce s důrazem na volbu tématu (pracovní hypotéza) a možné výstupy. Zadání zápočtového úkolu. Formální náležitosti a jednotlivé části odborné práce (seminární, bakalářské, diplomové). Úvod, závěr, seznam literatury a pramenů, seznam zkratek, přílohy. Autoreferát. Praktické procvičení. Ukázka rozboru zadaných bakalářských/diplomových prací. Jazyková stránka odborných textů. Ústní projev a prezentace odborných témat.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je nejprve seznámit studenty s domácími a zahraničními odbornými časopisy, různými typy bibliografií, encyklopedií a dalšími příručkami. Studenti se naučí pracovat s odbornou literaturou. Nabyté znalosti využijí k tvorbě referátů, seminárních prací, ke kritickému hodnocení písemných prací a přesnému vyjadřování kritických připomínek v diskusích. Procvičí si postup při psaní jednotlivých částí bakalářské práce.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě pravidelné docházky a splnění všech zadaných seminárních úkolů.

Garant

Mgr. Martina Bolom-Kotari, PhD.