Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná chemie (KPVHA / KYACH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / KYACH - Aplikovaná chemie, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Utřídit a prohloubit základní chemické poznatky ze středních škol, rozvíjet dovednosti práce s odbornou literaturou a dalšími informačními zdroji. Vybudovat základy z oblasti chemie pro navazující předměty s technickou a technologickou orientací. V rámci přednášek získat znalosti z vybraných kapitol chemie a jejich aplikací. V rámci cvičení získat dovednosti pro práci s chemickými látkami, základy metodiky analytických postupů a stanovení významných charakteristik látek. Témata: Chemie a její místo v soustavě přírodních věd. Periodická soustava prvků. Systematika anorganického chemického názvosloví. Základní chemické zákony a charakteristiky atomů, molekul a iontů. Čisté látky a směsi. Roztoky. Kyselost a zásaditost roztoků. Vybrané fyzikálně - chemické metody. Měření fyzikálně - chemických veličin. Organická chemie. Systematika organického chemického názvosloví. Uhlovodíky a jejich deriváty. Nejdůležitější přírodních látky, jejich struktura a vlastnosti. Plasty ? jejich rozdělení, druhy, vlastnosti a použití. Chemie papíru.

Získané způsobilosti

Utřídit a prohloubit základní chemické poznatky ze středních škol, rozvíjet dovednosti práce s odbornou literaturou a dalšími informačními zdroji. Vybudovat základy z oblasti chemie pro navazující předměty s technickou a technologickou orientací. V rámci přednášek získat znalosti z vybraných kapitol chemie a jejich aplikací. V rámci cvičení získat dovednosti pro práci s chemickými látkami, základy metodiky analytických postupů a stanovení významných charakteristik látek

Požadavky

Plnění seminárních úkolů.

Garant

prof. PhDr. Martin Bílek, Ph.D.