Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do arch. se systémem archivnictví (KPVHA / KYVAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / KYVAS - Úvod do arch. se systémem archivnictví, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní archivní pojmy, archivní terminologie,odborná literatura a archivní periodika.2. Zásady a postupy práce archiváře a historika s prameny (využití edic, citace pramenů, metody práce aj.).3. Vývoj a současný stav zahraničního archivnictví.4. Dějiny archivnictví a archivů v českých zemích.5.-6. Současný stav archivnictví a organizace archivů vČR7.-8. Archivní legislativa a její vývoj.9.-10. Spisovna, správní archiv a oběh dokumentů v rámcispisové služby.11. Předarchivní péče, skartační řízení.12.-13. Pořádání archivních fondů, tvorba archivníchpomůcek, exkurze do státního archivu.

Získané způsobilosti

Cílem přednášek je předat studentům zásady a postupy práce archiváře, poskytnout informace o historii a současném stavu zahraničního a českého archivnictví, platné legislativě. Studenti mají rovněž získat základní přehled o spisové službě, předarchivní péči, pořádání a tvorbě archivních pomůcek.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) je podmíněno splněním zadaných úkolů a úspěšným složením testu/kolokvia.

Garant

PhDr. Jiří Pavlík, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiří Pavlík, Ph.D.