Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spisová služba a předarchiv. péče (KPVHA / PSPIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / PSPIS - Spisová služba a předarchiv. péče, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Funkce spisové služby.2.-3. Vývoj spisové služby od 16.století do roku 1948.4. Současný stav spisové služby ve státní správě, v podnikatelské sféře a u politických stran, politických hnutí a sdružení občanů.5.-6. Skartační směrnice, normy, rejstříky, orientační seznamy archiválií.7.-9. Struktura spisových, skartačních a archivních řádů a spisových a skartačních plánů.10.-13. Fáze spisové služby (příjem, třídění, evidence, označování, oběh, vyřizování, podpisování, odesílání, ukládání do jednotlivých ukládacích stupňů).14. Úkoly archivů při realizaci předarchivní péče u průvodců.

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí základní pravidla uplatňovaná při odborné péči o dokumenty v analogové i digitální podobě v rámci jednotlivých fází spisové služby. Podrobně se seznámí zejména s procedurou výběru archiválií ve skartačním i mimo skartační řízení a to jak z pohledu spisové služby tak z hlediska tvorby archivního fondu. Současně získají přehled o metodické a kontrolní úloze archivů uplatňované vůči původcům dokumentů v oblasti veřejnoprávní i soukromé.

Požadavky

Udělení zápočtu je podmíněno účastí na výuce (tolerance 3 absencí) a složení závěrečného testu.

Garant

Mgr. Jitka Rychlíková

Vyučující

Mgr. Jitka Rychlíková