Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecné dějiny 1648 - 1918 - 2. (KPVHA / PYDE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / PYDE2 - Obecné dějiny 1648 - 1918 - 2., Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednáška:1. Úvodní přednáška2. Revoluční a napoleonské války: důsledky3. Industrializace, urbanizace, modernizace 14. Industrializace, urbanizace, modernizace 25. Konzervatismus, liberalismus, socialismus6. Rok 1848 a Evropa7. Národy a nacionalismus8. Evropská politika 1848-18789. USA v 19. století10. Evropský a světový imperialismus11. Evropa fin de siecle12. Evropská politika a příčiny první světové války

Získané způsobilosti

Cílem přednášek a seminářů je seznámení se se situací v Evropě po Vestfálském míru, soustavné srovnávání vývoje v Evropě i ve světě s vývojem v Habsb. monarchii (pak Rakousko-Uhersko) a v českých zemích. Seminář se dále zaměřuje na specifika politického a hospodářského vývoje a průmyslovou revoluci. Zabývá se také příčinami a důsledky válečných konfliktů.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) je podmíněno účastí na výuce a plněním uložených úkolů.

Garant

Mgr. Jiří Hutečka, Ph.D.