Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poř. práce a tvorba archivních pomůcek (KPVHA / PYPOR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / PYPOR - Poř. práce a tvorba archivních pomůcek, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět má blízký vztah s praxí. V teoretické části se studenti seznámí jednak s obecnými zásadami tvorby archivních pomůcek, pravidly inventarizace jednotlivých typů archivních fondů a aktuálními metodikami v oboru. Opomenuty nebudou ani zásady vnitřní skartace. V praktické části budou pod vedením vyučujícího teoretické znalosti aplikovat formou cvičení s inventarizací fiktivních fondů.Hlavními typy fondů, které budou prezentovány, jsou: fondy měst a obcí, fondy NV, fondy úřadů, fondy škol a far, firemní fondy, osobní pozůstalosti a rodinné archivy. Pozornost ale bude věnována též tvorbě archivních sbírek.Předpokladem pro udělení zápočtu bude odevzdání reálné či fiktivní archivní pomůcky v předepsaném rozsahu. Součástí předmětu je několik hodin výuky v SOkA Hradec Králové.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními pravidly tvorby archivních pomůcek, a to v závislosti na typech jednotlivých archivních fondů a sbírek.

Požadavky

Plnění seminárních úkolů.

Garant

Mgr. Radek Pokorný