Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny správy 1740 - 1993 (KPVHA / PYSPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPVHA / PYSPR - Dějiny správy 1740 - 1993, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz bude obsahovat jak ústavní vývoj, tak veřejnou správu i samosprávu v hlavním rozsahu a šíři. Podání tohoto vývoje bude zasazeno do kontextu dějin politických i hospodářských. Student bude muset u zkoušky prokázat schopnost syntetizovat získané poznatky a orientovat se v jednotlivých etapách a oborech správního vývoje.

Získané způsobilosti

Předmět studentům podá základní přehled po vývoji správy a samosprávy v českých zemích v období od tereziánských reforem, přes éru rakouské a předlitavské správy a samosprávy, správu a samosprávu československou předválečnou a poválečnou, éru národních výborů až k rozpadu ČSFR.

Požadavky

Udělení zápočtu (kreditů) je vázáno na účast ve výuce a na splnění seminárních požadavků.Klasifikace předmětu u zkoušky vychazí z rozsahu a hloubky znalostí.

Garant

Mgr. Petr Grulich, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Grulich, Ph.D.